Tenhle koláč jsem pekla naposledy na podzim (já vím, přidávám h
o sem hodně brzo :D). Chtěla jsem prostě vyzkoušet tu všemi vychvalovanou americkou tradici. Recept jsem našla v jednom časopise, ale ''trošku'' jsem si ho upravila, 6 vajec se mi zdálo přece jenom moc. Zanedlouho se už z kuchyně linula vůně skořice a dýně. Koláč nezklamal, byl vynikající a jeho chuť mě oslnila hned napoprvé. Křehké drobivé těsto, které drží pohromadě jen díky jasně oranžové náplni- To je ono!
Těsto:

160g hladké mouky
2 lžíce krupicového cukru
1/2 lžičky soli
1 vejce
100g másla
Náplň:
400g rozmixované vařené dýně
1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka
3vejce
4 lžičky mleté skořice
2 lžičky koření do perníku
Postup:
1. Z inkrediencí na těsto vypracujeme křehké těsto, které uložíme do ledničky.
2. Rozmixovanou vařenou dýni smícháme s kondenzovaným mlékem, vejci, skořicí a kořením do perníku. Důkladně prošleháme šlehačem dohladka.
3. Uleželé těsto vyválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu (i boky!).
4. Na těsto vlijeme náplň.
5. Pečeme asi 55 minut.
Koláč se doporučuje krájet až vychlazený. Lépe tak vynikne jeho chuť.